Design

Kileformet hus er Britains året af

Kileformet hus er Britains året af

Det ekstraordinære Flint House af Skene Catling de la Peña er netop blevet kåret til Årets Britains House af Royal Institute of British Architects, og det er svært at forestille sig en konstruktion, der er mere æren værdig. Opdraget af Lord Rothschild og beliggende på det vidstrakte grund af en Buckinghamshire-ejendom, tilpasser den sig ubesværet til det karakteristiske omgivende landskab, både hvad angår dens trappede profil og robuste materialesammensætning. Sten, vand, ild og jord er alle sammen for at indpuste liv i de uberørte indre volumener - nyd dette spændende og andet verdensomspændende hjem (indvendigt og udvendigt) gennem fototuren nedenfor.

  • 1 |
  • Arkitekt: Skene Catling de la Peña
Naturlig beklædning afspejler mineraler, der er begravet i jorden nedenfor. En gradient af sten begynder med, at store flintknudler bliver mindre og mere ordnede, efterhånden som muren stiger op og afsluttes i et højdepunkt af glatte kridtplader ved toppen af ​​den trekantede struktur.

  • 2 |
En mindre afspejling af hjemmet huser et privat studie og arkiv for beboerne.

  • 3 |

  • 4 |
Når hver struktur stopper, fortsætter en lille afgrøde af eksisterende træer vinkelbanen. Offentlige rum indtager stueetagen i hjemmet med private områder ovenfor, hvilket giver mulighed for en fantastisk udsigt over tømmeret fra soveværelset.

  • 5 |

  • 6 |

  • 7 |
Flade overflader er beklædt med en komposit kaldet terrazzo, omhyggeligt formuleret til at passe til gradienten af ​​flint og kridt udvendigt - denne effekt får det til at se ud som selve bygningen er udskåret fra den omgivende jord.

  • 8 |
Haveterrasser fylder hulrum, der er efterladt af vinduerne, så sollys kan oversvømme det indre.

  • 9 |
Haverne er resultatet af et samarbejde mellem den berømte forfatter og landskabsarkitekt Mary Keen og den stille prestigefyldte havedesigner Pip Morrison. Naturlige græs gentager udsigterne i horisonten og virker som et lavt vedligeholdelsesvalg ideelt til en ejendom, der kun bruges lejlighedsvis som denne.

  • 10 |

  • 11 |
Parallelle vinduer bidrager til den vægtløse æstetik og tillader en transformativ belysningsoplevelse, når solen krydser overhead.

  • 12 |
I modsætning til de mørke og mystiske vægge udenfor bugner det indre af rene hvide overflader, der stråler af sollys. Den kendte interiørarkitekt David Mlinaric overvågede denne del af projektet og fyldte hjemmet med klassiske møbler og smukke kunstværker i modsætning til de ultramoderne omgivelser, hvor de bor.

  • 13 |
Opholdsrum er præget af behagelige lave lofter for at skabe en følelse af intimitet, mens større transitstier nyder dobbelthøjde.

  • 14 |
Glasvægge i fuld højde afslører dele af flintbeklædningen og de indre vandfunktioner, de omgiver. Her er det muligt at se gennem pejsen ind i stuen på den anden side af konstruktionsvæggen.

  • 15 |
Trappen er smart på linje med vinduet nedenunder, hvilket giver en lys og rummelig atmosfære på trods af de smalle vægge.

  • 16 |
Fet kontrastfarver giver soveværelset en markant æstetik. Et rundt spejl over sengen tilbyder en konveks afspejling af landskabet udenfor.

  • 17 |
Vand strømmer gennem en afsondret indre grotte, reflekteret af det spejlvendte sorte loft over. Pejsen - når den var tændt - ville skabe en kraftigt fantastisk effekt, da flammerne dansede over vandet og oplyste stenene med dansende bølger orange og gult.

  • 18 |

  • 19 |
Det handler om perspektiv. Denne udsigt viser den perfekte justering af det fjerne tag med trætoppene i det fjerne. Dette hjem er absolut smuk fra enhver vinkel.

  • 20 |

  • 21 |

  • 22 |

  • 23 |

  • 24 |

  • 25 |

  • 26 |


Se videoen: After Brexit common sense will prevail - Alexander Fischbaum, AF Advisory Ltd (November 2020).