Design

Tropisk husdesign med indre gårdhave

Tropisk husdesign med indre gårdhave

7 × 7 House er et tropisk opholdsrum sammensat af IZ Arkitekter til en enkelt kvindelig husejer. Hjemmedesignet blev påvirket af dets placering i Danang, en central kystby i Vietnam, hvor klimaet har dramatiske ændringer mellem solrige og regnperioder og ser tropiske storme hvert år. Holdet blev bedt om at skabe et fleksibelt sammenhængende rum for at afspejle livsformen her, hvor lokale mennesker fører en åben og venlig tilværelse påvirket af buddhismen. Den ledende arkitekt så på små landdistrikterne huse omkring det kystnære landskab i Vietnam og blev inspireret af deres ydmyge og zen beboelsesrum.

  • 1 |
Et smukt levende træ beboer et let tomrum ved trappeopgangen og giver udsigt til mange værelser i hjemmet. Sammenhængende værelser blev designet til at fremkalde en følelse af nærhed og fritflydende energi gennem hjemmet. Der var et klart sindsmøde mellem arkitekten og husejeren, idet de ønskede at bygge et effektivt, økologisk og venligt hus, som ville drage fordel af regionens naturlige træk.

  • 2 |
En buet udskæring i siden af ​​stuen rammer når trægrene, der søger det naturlige sollys. En synlig murvæg giver et varmt og tekstureret baggrund til træets kontrasterende grønne løv. Inde i stuen er indretningen træfarve og rå beton. Hvide hekkende sofaborde sidder på toppen af ​​et område med dekorative fliser, der bringer lidt mønster og farve til loungearrangementet. En grå stue-aksentstol er klædt med en frisk blå spredepude.

  • 3 |
Vi finder en gentagelse af den mønstrede flise i gangen i gården, denne gang dækker et sæt trin, der er adskilt fra hovedtrappen. Det tilstødende trin er dannet som en del af betonplanteren, der holder det indendørs træ. Træet hjælper med til at få det lille hjemindretning til at føle sig større og luftigt og forbinder husets to etager.

  • 4 |
Ved første øjekast ser de åbne trin fra trætrappen ud til at flyde frit op til første sal.

  • 5 |
Naturligt sollys ovenfra spiller over betongården.

  • 7 |
Spidler med vidt afstand holder udseendet åbent og luftigt.

  • 8 |
En L-formet køkken spisestue indtager et hjørne i stueetagen. En hvid marmorplade møder en massivt træ morgenmadsbardisk, der ser ud til gården.

  • 9 |
Det L-formede køkken med en halvø ser også på en anden gårdhave tom med beplantning bag vaskeområdet. Spisebænken er fastgjort til loftet i den ene ende; det er udstyret med trækøkkenstole på den ene side og en spisebænk på den anden for at give masser af plads til selskab.

  • 10 |
Den velkendte blå og gule okermønstrede flise udgør køkkenets bagplade under en bank af åbne køkkenhylder og opvaskestativer.

  • 11 |
Husplanen indeholder to lette brønde, der tillader en kølig brise og naturligt sollys at filtrere ind i huset. Klimaudfordringer er også blevet adresseret af det faktum, at grundområdet er meget lille, og tre sider af huset er skjult for elementerne.

  • 12 |
Soveværelset har en forenklet og frisk indretning, der passer til regionen.

  • 13 |
Et sæt indvendige vinduskodder åbner op mod den indre gårdhave og giver en visning af beboertræets højeste grene.

  • 14 |
Det indvendige vindue forbinder soveværelset med hjemmet nedenunder. Træskodderne udgør et malerisk baggrund til et lille opholdsområde, som er møbleret med en soveværelseskortstol og fodskammel plus et lille sidebord.

  • 15 |
Et sæt figurer placeret på en hylde under en væg hængt tv viser det ældgamle direktiv om 'Tal ikke ondt, hør ikke noget ondt, se ikke noget ondt'. Træskabe er toppet med mere åbne opbevaringshylder. En dør inde i soveværelset fører til et eget badeværelse.

  • 16 |
Inde i badeværelset giver dekorative hvide fretwork sollys fra et let tomrum placeret inden for bygningen - hvilket er den samme lysbrønd, der er hjemstedet for anlægget bag køkkenvasken nedenunder. En vægmonteret forfængelighed enhed har en lys træhåndklædehylde toppet med glat hvid marmor. Et matchende træindrammet spejl spænder over vaskezonen. Forfængelighedsvæggen i badeværelset rygger ud på et soveværelse ovenpå.

  • 17 |
Et brusekabine adskiller en vaskezone, der inkluderer et stående brusebad og et badekar med sit eget badekar-bruserhoved. Teksturerede grå badeværelse fliser dækker alle væggene inde og ude af den våde zone og beklædte siden af ​​det monterede badekar.

  • 18 |
En række indbyggede belysningskonstruktioner belyser hjemmet. Lygter har været fokuseret på gårdstræet for dramatisk virkning.

  • 19 |
Spisesalen i køkkenet falder helt åben mod gården, hvilket giver en mest rummelig effekt. Betongulve løber problemfrit mellem de to rum, og honningfarvet trætone forener områderne yderligere. En dør bag trappen fører til en garderobe nedenunder, ideel til gæster. Den anden dør til højre fører til opbevaring. Buegangen giver adgang til det lette tomrum, der er hjemsted for køkkenets funktionsanlæg.

  • 20 |
På trods af brugen af ​​råmateriale og hårde kanter i det indre, har hjemmet en varm og indbydende atmosfære.

  • 21 |
En hvid beton udvendig matcher de hvide vægge indeni.

  • 22 |

  • 23 |

  • 24 |

  • 25 |


Anbefalet læsning: 51 Fengende gårdspladsdesign, der får os til at gå wow


Se videoen: Sådan indretter du begynderhuset! Roblox - Adopt me (November 2021).