Design

Dynamisk hjem med taghave vandgård

Dynamisk hjem med taghave vandgård

Coral House er et fantastisk projekt af Guz Architects, der ligger i et roligt boligkvarter i Singapore. Hjemmet var designet til et ungt par med tre små børn med det formål at skabe et rum, der tilskyndede til interaktion mellem familiemedlemmer og et indbydende miljø til leg. Huset blev bygget på et fladt, firkantet grund og inkluderer åbne sider udendørs rum til at omfavne det tropiske klima. De naturligt ventilerede volumener skaber en dynamisk sammenlåst sammensætning af boligareal og have plus swimmingpool, dam og taghave. Det unikke hjem står som en naturlig, frodig grøn oase midt i det travle bymiljø i Singapore.

  • 1 |
Den tre meter dybe swimmingpool er indkapslet i akrylvægge, der vikles rundt om en veranda-stue. Puljen fortsætter med at smelte sammen til et lavt reflekterende dam med ferskvand, når vi nærmer os opholdsstue og køkkenområdet, og til sidst bliver vandmasset til en stor fiskedam i vandhaven inde i hovedindgangen.

  • 2 |
Indgangsdørdesignet er en serie af træpaneler og spaltet træ, der tillader et kig ind i haven grønne inden for grænserne.

  • 3 |
En åben sidetrappe klatrer op til en taghave i den ene ende af den to etagers bygning.

  • 4 |
Taghagets overhæng hjælper med at skygge for vinduer og moderne udestole fra solens brændende blænding, der fungerer som en passiv måde at afkøle gårdhaven og interiøret uden behov for mekanisk afkøling.

  • 5 |
De frodige haver hjælper med at fastholde vand og reducerer således trykket til overfladevandssystemet i tider med kraftigt regn. Ekstensiv landskabsarkitektur på alle etager fører til en reduktion i kuldioxid fra familiens hjem.

  • 6 |
En cirkulær udskæring i øverste dæk giver sollys mulighed for at pleje et træ plantet i underetasjen og giver det vækstplads. Den beroligende vista af det unge træ med sin omgivende minihave og refleksionsbassin kan nydes fra en indvendig køkken spisestue på den ene side og den åbne sidede stue på den anden. Den indvendige indretning bringer den naturlige fornemmelse af det udendørs ved at inkorporere trækornmøbler og accenter, alt sammen mod en simpel luftig hvid baggrund.

  • 7 |
Huset bruger krydsventilation som et andet passivt miljøprincip for at minimere behovet for mekanisk køling; dette er blevet maksimeret af placeringen af ​​byggepladsen.

  • 8 |
I den anden etage er soveværelset og badeværelset adskilt fra børnenes værelser ved hovedtrappen og en glas sidet landing. De gennemsigtige rækværker, der kører på hver side af landing, giver en grøn udsigt til den ene side og et glimt af stueetagen på den anden. En stærk orange stribe tager orlov fra de hvidmalte vægge på første sals landing; det matcher varmen i trætonestrukturen, indramning, gulve og loftsplader. Det farvede afsnit indrammer studiets vinduer, hvor vi kan se en overflod af computerudstyr og kontorhylder.

  • 9 |
Da vi passerede gennem hovedindgangen, mødte vi en boblende dam i den centrale vandgård. En træfyldt ø er beliggende i midten, hvor blade svinger i en salig kølig gennemvind. Det krusende vand, svømmende fisk og svingende grene bringer bevægelse og liv ind i gårdens design, og trækker fokus mod naturen snarere end til menneskeskabte mursten og mørtel.

  • 10 |
De akryl-sider af den udendørs swimmingpool strækker sig ned til hjemmets kælderniveau, hvor de bliver vinduerne i et medierum og et badeværelse. Den vandige udsigt filtrerer naturligt lys ind i de underjordiske værelser med blinkende bevægelse til et område, der ellers ville have været et meget stille og skyggefuldt sted. I kælderbadeværelset er der en buet væg af mosaikfliser, der spiller på vandtemaet, arrangeret i et design, der ligner bobler. Et rammeløst spejl i den ene ende af rummet fordobler udseendet til rummet og fordobler også udsigten til poolen.

  • 12 |
Prolific plantning ser ud til at dryppe fra enhver overflade, som om naturen har overtaget og hævder jorden.

  • 13 |
Der er en række spisepladser beliggende i stueetagen, der giver muligheder for al fresco måltider, indendørs formelle middage og afslappet snacks lige i køkkenet. Servicearealer og personale-soveværelser er skjult for almindelig udsigt bag hovedtrappen. Der er også et gæstesoveværelse, en lun lounge og et par garderobe i stueetagen, men det er den centrale vandhaven med have, der udtager den største enkelt del af hjemmets fodaftryk.

  • 14 |
En anden taghave kan nydes på hver fløj af bygningen, for at servere soveværelsessuite og de separate børns soveværelser. Hjemmekontoret er tilgængeligt fra forældresiden og giver en dobbelt arbejdsstation.

  • 15 |
Der er et par afslapningsrum nede i kælderen medierum.

  • 16 |
Hovedtrappen fører ud fra den centrale gårdhave i stueetagen.

  • 17 |
Taghagene og de modne træer slører husets niveauer og fjeder de 2 etagers masse. Fra gaden kan soveværelsesmængderne bare ses kiggede over taggrænsen og den overhængende vegetation.


Her er et andet hjem designet af den samme arkitekt i deres signaturstil: Serene Sun House

Se videoen: Follow Me Children song. Hip hop dance movements for kids. Patty Shukla (Oktober 2020).