Design

Piano Studio skifter melodi til en 17,6 kvm stor mikroflade i Taiwan

Piano Studio skifter melodi til en 17,6 kvm stor mikroflade i Taiwan

Et tidligere klaverstudio i Taipei, Taiwan, har gennemgået en komplet revision i hænderne på det kreative team A Little Design. Rummet er omdannet til en 17,6 kvadratmeter stor mikroflade, der har et interiør fyldt med skræddersyede indbyggede møbler. Med en lofthøjde på 3,4 meter og en betonbjælke, der løber bredde igennem lejligheden, var indretningen stærkt begrænset Selvom ejeren ikke har brug for en stor lejlighed, før den blev redesignet, var den 17,6 kvadratmeter store enhed for lille til at passe til begge queensize seng, boligareal og tilstrækkelig opbevaring sagde hovedarkitekten Szumin Wang. Læs videre for at se, hvordan det stramme restriktive rum blev et hyggeligt behageligt hjem.

  • 1 |
  • Fotograf: Hey! Ost
Husejeren af ​​denne mikro-lejlighed har en travl karriere, der kræver, at hun rejser ofte og lejlighedsvis bor i udlandet i korte perioder. Når hun her i Taipei, værdsætter hun en kort pendling over et større boligareal. På trods af sin lille størrelse er dette sted blevet konfigureret til at omfatte alle det væsentlige i praktiske forhold. Udsmykningsskemaet hjælper også det lille rum med at flyde godt med en beroligende sammenhængende palet af glat træeffektmøbler og gulve, friske hvide vægge og opbevaringsfaciliteter og smarte lysegrå accentstykker.

  • 2 |
Sofaområdet i den kompakte stue fungerer også som et minimalistisk arbejdsområde. Et velproportioneret skrivebord foldes ud fra den modsatte væg, stor nok til komfortabelt at holde en bærbar computer, referencemateriale og en stærk sort kaffe. Inde i vægskabet under det udfoldelige skrivebord skjuler der sig et par skoopbevaringsvolumener.

  • 3 |
Skabet er integreret i lejlighedens indgangsparti, da der ikke er nogen stående højde op i mezzanin-soveværelset. Andre opbevaringsskabe bruger hver tomme plads under trappen og over badeværelsets dør. Det hvide volumen, du ser under disse vægskabe, fås fra badeværelset på den modsatte side. En glasbadeværelse dør hjælper med at forhindre den lille stue i at føle sig klaustrofob og slipper ind en større mængde naturligt lys.

  • 4 |
Når det udfoldelige skrivebord / skoskab er lukket, fremstår den lille lounge mere rummelig og luftig. En pæn gulvlæselampe er klar til at give opgavebelysning ved sofaen / dagssengen. Den smalle hovedplads bekæmpes ved at have døren åbent til indgangen, plus udsigten over den åbne side trappe, og peekaboo afslører på mezzanin-platformen.

  • 5 |
Et trin op til badeværelsets dør medfører en ændring i gulvniveau. Platformen er integreret som en del af træeffekt-sofarammen og den tilknyttede reol, og den skjuler også lagerplads under låget. En anden reol klatrer på den ene side af badeværelsesdøren som en slank, hvid tårnenhed.

  • 6 |
Badeværelsets dør glider væk for ikke at gribe ind i gulvpladsen. Designteamet skiftede placeringerne i badeværelset og køkkenet under projektet: "Badeværelset var relativt stort sammenlignet med det lille firkantede optagelse i hele rummet, og køkkenet manglede praktisk - det var endda for lille til at passe til et køleskab."

  • 7 |
Designteamet kombinerede også indgangspartiet og køkkenet for at skabe en kontinuerlig plads.

  • 8 |
Med den nye køkkenposition er der nu plads til et køleskab, vaskemaskine og en elektrisk komfur arrangeret langs to vægge.

  • 9 |
En relativt generøs mængde køkkenarbejdsoverflade blev opnået i det lille kabysskøkken, der også indeholder rigelige opbevaringshylder monteret over og under bordhøjden.

  • 11 |
Trætrapper klatrer op til sengen på mezzaniniveauet.

  • 12 |
En moderne minimalistisk balustrade forhindrer, at trappen føles afskåret fra resten af ​​rummet.

  • 13 |
Stejle stigere klatrer hurtigt i det lodrette rum.

  • 14 |
En bordplade og skuffe er placeret under betonbjælken, der løber bredde igennem lejligheden. En lille indendørs plante og et bordur dekorerer behageligt overfladen.

  • 15 |
Queen-size madras passer kant til kant i bredden af ​​det hvide soveværelse. Da der ikke er plads til en sengelinned, giver en moderne væglampe læselys. ”Udbredelsen af ​​mikro-lejligheder er ikke vores svar på spørgsmålet om høje boligpriser i Taipei City, men er resultatet af et levende emne på lang sigt og den opgave klienterne bringer os,” kommenterede hovedarkitekt Szumin Wang, hvis studio har designet andre mikrorum i byen. ”Vi håber, at forsøget på design kunne give nogle planer og mulighed for denne levende type.”

  • 16 |
Efter at teamet byttet det gamle badeværelsesplacering med køkkenet, var dets arrangement i lidt mindre skala. Men det nye grå og hvide badeværelse drager nu fordel af naturligt sollys og bedre ventilation. En høj, glidende spejlet dør på tværs af et skab får badeværelset til at se endnu lysere ud og giver illusionen om mere plads.

  • 17 |
Bag den spejlede dør er en smal udsparing udstyret med praktiske hylder til håndklæder og toiletartikler. Døren giver også ekstra privatliv når den er placeret foran badeværelsesdøren med riflet glas.

  • 18 |
Et hvidt bassin hænges på væggen under et simpelt skab med forfængelighedsspejl. Kromledninger og vandhaner giver den lyserøde badeværelseskema en lille glans.

  • 19 |
Fliser i hvid mursten dækker hver væg og dekorerer badekaret, så det passer.


Anbefalet læsning: Design af et boareal under 18 kvadratmeter: Udfordring accepteret

Se videoen: Worlds BEST Brow Product! Cruelty-Free. Shonagh Scott (Oktober 2020).