+
Design

Et studioloft, der er et hjem og kunstgalleri

Et studioloft, der er et hjem og kunstgalleri

Beliggende på en stille gade, der er parallel med en travl boulevard i Alsancak, et af de mest tæt befolkede kvarterer i Izmir, Tyrkiet, udgør en usædvanlig indvendig konvertering. Oprindeligt opfordrede briefen til, at stue og øverste etage i denne bygning (som er en del af en fem etagers lejlighedskompleks) kun gøres til et dedikeret fotostudio. I løbet af designprocessen imiterede klienten og arkitektteamet Zaas og Yerce rummet og var enige om, at dette kunne gå ud over at være bare et studie. Slutresultatet er et unikt sted, der omfatter et hjem, et professionelt fotostudio og et offentligt kunstgalleri.

  • 1 |
Beliggende lige på bagsiden af ​​første sal ligger der en privat opholdsstue. Et loft-tv-montering gør det muligt at hænge et fladskærms-tv foran vinduesglasset, som har udsigt ud mod den stille gade.

  • 2 |
Et dobbelt arbejdsområde er også inde i stuen, med skrivebordet skubbet op mod en indvendig glasvæg og ser ud. En trio med flydende væghylder indeholder nogle bøger og billeder.

  • 3 |
En usædvanlig væg, der linjer den modsatte side af stuen, bag en række hvide basisenheder. Omgivende belysning lyser bagfra skabe for at belyse installationen.

  • 4 |
Boligets første sal nås via en flydende trappedesign fra det fotografiske studie- og gallerirum. Hvert trin er en metal 3D-parallelogramramme, monteret individuelt på studievæggen for at danne opstigningen til mezzaninplatformen. Det moderne gelænderdesign er oplyst af LED-strimmellamper.

  • 5 |
Lige under mezzaninens læbe ligger en gæstreception ved en lille opbevaringsvæg med en lys gul niche. En sort accentstol klipper i midten af ​​studierummet i stueetagen og tilbyder et sted at slappe af mellem fotoseanser.

  • 6 |
Et lille sidebord ved siden af ​​lænestolen i sort og træ giver et sted at lægge et krus kaffe i pauserne - eller endda at brænde et afslappende lys på. Stolen og dens partner er placeret mod udsigten over den fredelige gade set gennem store sorte indrammede glasdøre.

  • 7 |
En grå gallerivæg rykker rundt på den modsatte side af studiet til trappen. Perimeterbelysning stråler langs dens øvre og nedre kant. Et arbejdsbord er sat op bag gæstens reception, foran et tekøkken og døren til galleriets badeværelse.

  • 8 |
Lige ud over landingen øverst på den flydende trappe er der et afslapningsområde med en flimrende moderne pejs og to komfortable moderne lænestole. På designstadiet blev spørgsmålet rejst, hvordan en simpel afdeling kunne omdannes til et multifunktionelt område, hvor forskellige funktioner og livsindstillinger kunne eksistere sammen. Løsninger blev søgt for at etablere permeabilitet inden for disse funktioner for at skabe fri strøm mellem brug og liv.

  • 9 |
Første sal landing sammen med en industriel stil platform, som er en gangbro til et hjemmebibliotek område. Fordi et af hovedformålene med ombygningen var at maksimere kreativ plads til et fotostudie, er mezzaninen og første sal designet til at tjene som ekstra plads til fotografiske optagelser, hvis det ønskes. Funktionerne ved at arbejde, leve og udstille alt sammenflettet under taget af et fotografisk studie samles for at danne en 'loft' slags livsstil.

  • 10 |
En tykk stenhård understreger den moderne pejs i afslapningsområdet. Ilden er klædt med en gruppe af klare dekorative vaser, der fanger lyset fra flammerne.

  • 11 |
Når man bevæger sig forbi pejsen, ligger store vinduer langs væggen i et køkken spiseplads, hvor en ø, der kombinerer både madlavning og spisefunktioner, er centreret.

  • 12 |
En lysende krom komfur hætter køkkenøen med spiseforlængelse. En vask i rustfrit stål er placeret midt på øens træplade.

  • 13 |
Skydedøre åbner køkkenet op til en terrasse, der løber længden af ​​køkken spisestue og afslapning plads.

  • 14 |
En lang jungle af planter ligger langs den lange terrasse.

  • 16 |
Der er adgang til det private badeværelse via soveværelset.

  • 17 |
Gæstegarderobefaciliteter på gallerigulvet har en skurrende industriel stemning.

  • 18 |
Bifoldte glasdøre åbner hele bygningens front. Besøgende på travle udstillingsåbninger kan strømme ud til gadehallen, på et bredt fortov, der hører til byen og afdelingen.

  • 19 |
Når en udstilling kan flyde frit mellem det indre rum og gaden, kan potentielle besøgende på udstillingen komme forbi og gennemgå uden filter. Området bliver en social platform, hvor folk kan blande sig sammen i den fri luftvejsgade i stedet for at være i boksen inde i det overdækkede galleri.

  • 20 |
Den smarte designkonfiguration har resulteret i den ultimative balance mellem adskillelse og blanding af funktioner. Resultatet er et sjovt rum, der kan være åbent for offentligheden, men alligevel tilbyde det nødvendige privatliv, hvor det er nødvendigt.

  • 21 |
Perspektiv tegning af stueetagen gallerirum og første sal hjem interiør. Dette afsnit inkluderer ikke det første hjemmekontor på første sal, som findes lige ved siden af ​​mezzaninen.

  • 22 |
Forhøjning, der viser bifolde glasdøre, der åbner mod den offentlige gadehallen.

  • 23 |
Stueetagen plan.

  • 24 |
Første plan (komplet med privat kontor).


Anbefalet læsning: 40 Utrolige lofter, der skubber grænser


Se videoen: 2085 Erfaren kunstner åbner nyt galleri i Roskilde (Januar 2021).