Design

Et fredeligt bibliotekshus i skoven i Brasilien

Et fredeligt bibliotekshus i skoven i Brasilien

Ældre træer strækker sig til solen i det grønne rum, der klynger sig omkring Casa Biblioteca, et lærdehjem. Huset med glasvægge indtager al den skønhed, som dette brasilianske landskab har at tilbyde, og taknemmelig absorberer den pulserende udsigt i hele sin 200 kvadratmeter store fodaftryk. Dette unikke sted blev designet som en rolig tilbagetog, hvor ejeren stille og roligt kunne læse og overveje, mens han var nedsænket i naturen, væk fra tempoet i Brasiliens storbyområder. Bygningen, designet af Atelier Branco Arquitetura, er en trappetrin, der stiger over tre plan for at imødekomme dens stille bakkehældning i den lille by Vinhedo.

  • 1 |
Det er muligt at se lige igennem fra den ene side af det hus med glasvæg til den anden, så strukturen næppe synes at være der i landskabet overhovedet. Den grønne grønne udsigt og solskin rykker igennem, som om de er på én med det indre opholdsrum.

  • 2 |
En ekstern trappe klatrer op ad den græsklædte bjergside. De udendørs trin gør stigningen til toppen af ​​ejendommen til en let, rolig spadseretur.

  • 3 |
Glasstuen har en dobbelt højdevolumen under et fladt tag. Det samme flade tag fortsætter helt tilbage til ejendommen over yderligere to platformgulve i stigende højde.

  • 4 |
Ejeren er en berømt lærd af politisk tankehistorie. Han anmodede om udformningen af ​​denne afslappende tilbagetog for at fungere som en midtvejshavn mellem São Paulo og State University i Campinas, hvor han har haft undervisningsstillinger siden 1980'erne. Inde i det kontemplative gemt, serverer moderne møbler i midten af ​​århundrede den åbne luftige stue. Et spisesæt står på den ene side af det nederste etage, og en lounge med midten af ​​århundrede moderne sofa møbler den anden.

  • 5 |
Oppe på midtvejsplatformgulvet er en gyngende loungestol placeret til at kigge ud på den frodige vegetation for at gå tabt i tanke blandt bladene.

  • 6 |
En mere traditionel gyngestol sidder på den modsatte side af samme gulvniveau. Et usædvanligt højstolet design er gennemtrængt af sollys og grøn udsigt.

  • 7 |
Med mangel på solide vægge placeres kraftpunkter fladt i trægulvet.

  • 8 |
Tretræer, der giver kort anledning til husets næste platformgulv, er indbygget i designet af en skræddersyet bogreol i træ. En fuglefigur og andre skulpturer er placeret i tomerne.

  • 10 |
Strukturen blev skabt næsten udelukkende med in-situ støbt beton med opmærksomhed på detaljer og konstruktionsmæssig skarphed, der er karakteristisk for Atelier Branco-projekter. Grundlæggende medlemmer af Atelier Branco, Matteo Arnone og Pep Pons, der blev oprettet i 2012, byggede en portefølje af møbler og inventar, professionelle kontorlokaler og kommercielle udstillingslokaler samt boligprojekter i hele Brasilien.

  • 11 |
Bruser er en skyggefuld og fredelig zone, perfekt til dette sted af ærbødighed.

  • 12 |
Dette majestætiske hjem slår sig ned i bjergsiden og udtrykker opmærksom undersøgelse af arkitektonisk form.

  • 13 |
Eksterne trapper rejser sig på begge sider af ejendommen, forbundet med smalle gårdhave på planplanet for at danne en komplet ringeterrasse.

  • 14 |
Den enkle udvendige hviler stille blandt træerne.

  • 15 |
Vinduesrammer krydser på en utæmmet og asymmetrisk måde i bølgende højder og skiftende bredder.

  • 16 |
Metalvinduerne og betonsunderstøttelsøjler holdes så smalle som muligt for ikke at forstyrre forbindelsen med hjemmets udendørs rum.

  • 17 |
Det flade tag forbinder med toppen af ​​den grønne bakke på bagsiden af ​​huset, hvor flere træer blomstrer.

  • 18 |
Dækning dækker det fulde areal af det store flade tag og giver et åbent område til at sidde ude under himmel og sol. Tårnhøje voksne træer giver en vis salig skygge over halvdelen af ​​det udsatte dæk.

  • 19 |
To bænke sidder på tværs fra hinanden på tagdækket og giver et sted at sidde og læse udenfor eller til at lægge sig og stirre op på stjernerne om natten.

  • 20 |
En bred vandveje strømmer rundt om tagrendekanten på det flade øverste tag.

  • 21 |
Trapper fører ned fra toppen af ​​bakken til inde i hjemmet.

  • 22 |
Vandvejen omkring taget reflekterer himlen og skyerne.

  • 23 |
Arkitektonisk tegning, der viser terrænet.

  • 24 |
Tagterrasse plan.

  • 25 |
Plantegning, der illustrerer to private soveværelser på bagsiden af ​​hjemmet, placeret på tredje øverste niveau, hver med deres egne private badeværelser. Der er også et toilet på siden af ​​huset, der kan nås fra en af ​​de udendørs trapper.

  • 26 |
Sektionstegning, der viser stigningen i de tre platformniveauer inde i bjergsiden. Det vigtigste opholdsstue med opholdsstue og spisestue er placeret på det laveste niveau; en kontemplation og lejlighedsvis arbejdsområde ligger midtvejs; soveværelser og badeværelser samles øverst.

  • 27 |
Sidehøjde med udvendig trappedesign helt til toppen af ​​bakken.

  • 28 |
Sidehøjde med udvendig trappedesign på den modsatte side af huset.

  • 29 |
Husets forreste glas ved bunden af ​​bakken.

  • 30 |
Husets fascia og tagbjælker løber tilbage gennem hele dybden af ​​huset. Denne tegning illustrerer også den indvendige trappe, der skærer lige gennem midten af ​​boligarealet på hvert niveau og deler de to dobbeltværelser og badeværelser.


Anbefalet læsning:
Inspiration til at designe et forfatterhjem
50 af de bedste læsekrog, vi nogensinde er kommet over
Stuer til bogelskere

Se videoen: PÅ HIKING I UBERØRT REGNSKOV (Oktober 2020).