Design

Luksusfamilieforbindelse med kæmpe gårdhave og Koi Pond

Luksusfamilieforbindelse med kæmpe gårdhave og Koi Pond

Dette familieforbindelse er en 2.000 kvadratmeter stor ejendom i Hangdong-distriktet, Chiang Mai, Thailand, oprettet af Full Scale Studio. Jongluck Villa er hjemsted for 3 små familier: Forældre, deres sønns familie og deres datters familie. Paddy marker og den lokale landsby omgiver placeringen på Canal road sammen med udsigt over Doi Suthep bjerget bag på siden i det nordvestlige. Designet spænder over 3 etager: En stueetage med fællesareal, opholdsstue, serviceområde, swimmingpool og parkeringsplads. Anden etage indeholder soveværelser til hver familieenhed, mens den endelige etage har plads til nogle serviceenheder, men mere prominent en tagterrasse, hvor hele familien kan komme til at slappe af.

  • 1 |
Afgrænsningen af ​​vægdesignet indeholder dele af tætt løv for at bryde betonsletten og skabe et mere indbydende billede af det tredobbelte familiehus.

  • 2 |
En gang forbi grænsen er det moderne udvendige et lineært design sammensat af armeret beton og fyldt beklædt træbeklædning. Parkeringsplads tilbydes i skygge.

  • 3 |
En udvendig pladeterrasse letter bygningens form. Terrassen giver også familiemedlemmerne en ny mulighed for at forblive tættere på det naturlige miljø.

  • 4 |
Udvidelser af glas og enorme åbne hulrum gør det muligt for synslinjen at passere lige gennem bygningen og ud af den anden side ...

  • 5 |
… Dette skyldes i vid udstrækning et fantastisk gårdspladsdesign i kernen af ​​forbindelsen, hvor et symbolsk hvidt Meranti-træ vokser.

  • 6 |
Det antages i traditionel thailandske kultur, at den hvide Meranti symboliserer kompromis, en kvalitet, der er fremherskende på den ydmyge måde for folket i Thailand. Kompromis er også den kvalitet, der holder en stor familieenhed sammen i fred. Store omgivende vinduer udvider udsigten over gården og skaber muligheder for forbindelse.

  • 8 |
Den største bekymring for arkitekten og husejere var, hvordan man designet huset til at fremme lykke og et tæt forhold mellem alle familiemedlemmer. Som svar fokuserer designet på forbindelser med naturen, både i og uden for huset og sammenkoblede sociale rum.

  • 9 |
Designet adskiller husets programmer i 3 hovedrum: indendørs, udendørs og semi-udendørs. Halv-udendørs rum er områdene under overhæng, der anvendes fra det traditionelle thailandske hus. Alle tre af disse kategorier betragtes som lige så vigtige, og i dette tilfælde er de dygtigt forbundet med den centrale gårdhave, som er hjertet i dette hjem.

  • 10 |
En livlig atmosfære er vigtig i det centrale område af huset, og derfor blev arkitektoniske elementer designet til at fremme dynamisk bevægelse mellem de omkringliggende rum.

  • 11 |
Overlappende lag er blevet udviklet til et antal funktionelle 'løkker', der har oprindelse i den centrale domstol og udvides gennem lodret og vandret akse.

  • 12 |
Det første lag - eller den indre 'loop' - er en træterrasse omkring gården. Terrassen fungerer som et overgangsrum mellem indendørs og udendørs rum, et cirkulationsanlæg.

  • 13 |
Den anden 'loop' af rummet er en konkret trappe, der omfavner den centrale gårdhave.

  • 14 |
Trappetrin måler en rummelig en meter for at opbygge en meget gradvis hældning, der er behagelig og afslappende at klatre på.

  • 15 |
Trapperne ser ud til at flyde op på siden af ​​huset takket være skjulte understøtter i bygningskonstruktionen.

  • 16 |
Familiemedlemmer kan passivt interagere med haven, når de bruger den åbne sidetrappe. De kan endda sætte sig ned her og hvile et stykke tid, som om det var en terrasse på flere niveauer.

  • 17 |
Udsigt over det hvide Meranti-træ og Koi fiskedam fremkalder fred og forbindelse med naturen.

  • 18 |
Den tredje 'loop' er boligareal til familieaktiviteter indendørs og semi-udendørs. Den moderne stue er udstyret med et stort tv og tv-stativ, hvis alle nogensinde kan blive enige om, hvad de skal se!

  • 19 |
Langstrålende bjælker i arkitekturen giver flere muligheder for at se det omgivende panorama samt maksimere mulighederne i den rumlige design. Et langt spisebord plads til familiemiddage.

  • 20 |
Køkkenbarkrakker giver et sted at sidde og støtte kokken.

  • 21 |
Den ydre 'loop' er, hvor alle soveværelser er placeret i deres egne private hjørner. Det store soveværelse, der tilhører de ældste forældre, ligger på nordsiden af ​​huset, sønns familiens soveværelser er i syd, og østsiden er for datterens familie. Gæstesoveværelser tager vestsiden op. Alle værelser er omhyggeligt placeret, så de kan nyde udsigten over Doi Suthep-bjerget eller et andet malerisk panorama.

  • 22 |
Badeværelserne er sprøde, moderne og luksuriøse.

  • 23 |
Træelementer supplerer det naturlige miljø, der omgiver og gennemsyrer huset.

  • 24 |
Lodret plantning skaber en intim atmosfære ved et nedsænket badekar. Mens rå beton og enkel stukket udgør bygningens hovedhud, introduceres marmor, granit og træ til en avanceret finish.

  • 25 |
Det arkitektoniske overhæng giver rammerne for halv-udendørs opholdsområder. Dækslet giver skygge og fungerer også som et enormt vandret tomrum, der kan udnytte naturligt lys og bringe kølende vind ind i bygningen og gården.

  • 26 |
En al fresco spiseplads og en udesofa og loungestol med udsigt over den store swimmingpool, der deles af de samboende familieenheder.

  • 28 |
Tagterrassen hævder den tredje og sidste sal, der har græsplæner, der løber rundt om omkredsen af ​​gårdspladsen.


Anbefalet læsning: 51 Fengende gårdspladsdesign, der får os til at gå wow

Se videoen: Indoor Koi POND Area and Reptile Enclosure COMPLETE (Oktober 2020).